önskningar

Ja, är man populär så är man. Det finns synpunkter på att det var länge sen "du bloggade"!

Det är + 6 grader o mulet. Bofinkarna är här, grönfink,  gråsiska, nötväcka o vad man vill. En stor hackspett hänger som en krok under fröautomaten för att få ett frö, många sorter plockar vad som nogräknade talgoxar o blåmesar slänger ner.

Snön smälter från snöhögar som ännu vägrar försvinna. Det blir ändå småsjöar där alla slåss om badmöjligheter.

Det här är vad som händer utanför mitt köksfönster o som fångar mitt intresse året om. Nu väntar jag på den stora hängbjörken, som först blir lätt lila av sina svällande knoppar, så skirt grön o så tungt sommarfylld.

Den här tiden är så hoppfull o fascinerar mig.


Onsdag 7/4

Idag har jag inte gjort många knop. En "hängmössa, som blev litet trång så den är just hängd över en stor glaskruka för att bli, om möjligt, större. Jag har för första gången varit till LIDL med Cajsa. Så har jag gjort en ,i mitt tycke, härlig gulaschsoppa. Jag tror på den, eftersom även barnbarnen ser fram mot den maträtten.

Annars har jag, som vanligt, inte uträttat så mycket.



Annandag påsk

Annandag påsk var förr en glädjens dag. Ungdomarnas dag till dans och festligheter efter påskens lidande.
Glädjen idag var väl att Anne-Christine och Mikael fick botanisera på On-Off, Siba, El-Giganten m.fl. Anne-Christine har bestämt sig att köpa en dator. Denna kan nu ge henne möjligheter att kommunicera med mail, msn och internet. Tyvärr är det en djungel av olika varor och erbjudanden. Söta försäljare kommer ilande och pratar gigabite, prestanda, tum och andra komplicerade inputs. Under tiden de babblar med Anki o Cajsa kan Mikael obehindrat botanisera vidare och komma fram till vad hon egentligen behöver. Resultatet blir ca 15 tum, bluetooth, inbyggda högtalare, webbkamera och lite minne. Snart kan  vi se resultate på Skype kanske.




Själv har jag fullt sjå att träna. Imorgon skall jag till Julio igen. Cajsa har hotat med att fotograferat träningen så det är bäst jag förbereder mig. Ut i trapphuset som vanligt. 5 trappsteg ned och...fort går det uppför och tillbaka i soffan. Pust!!




Ni får se fram emot fortsättningen från mitt gym!

Påskdagen


Idag såg jag bofinken och inte bara en!! En flock utanför mitt fönster. Vårvarmt i luften o jag gav mig ut på en rejäl promenad med Cajsa. Jag har tyvärr dålig träning i detta. Ensam går jag bara till soptunnan. Vi gick i alla fall till kasernområdet och regementsparken. Som sekreterare till regch, hade jag mitt rum på andra våningen här, d v s på bilden, fönstret till vänster under balkongen.




Och minnesstenen  i den vackra regementsparken, med alla fantastiska musiktorsdagar.

Nostalgi!







Är det nu någon som vill följa mig i mina minnen från kaserngården, kan ni klicka på länken som följer. Kanske känner ni igen er själva eller någon kollega eller vän i berättelsen.
http://www.i14.se/ullaminns.pdf


  


Mina härliga barnbarnsflickor firar påsk här och har bestämt sig för att hjälpa gumman TÖ. Sopa litet och börja med hopprepen för att tydliggöra att det skall vara vår nu.

Kvällssupén avslutadesmed en mumsig chokladmousse, som Elvira hade tillagat. Receptet hade hon tagit från TV-programmet "Halv åtta hos mig". Uppiffat med en liten kyckling.




Mysigt att avnjuta vid en brasa i den öppna spisen. D v s spisen kommer från en DVD med ljuv musik spelad av virtuosen Lars Roos.
Inte dåligt.






Den fullt utslagna tulpanbuketten från barnen i Belgrad gjorde inte kvällsmyset sämre.






Detta var påskdagen 2010. Nu ser vi förväntansfullt fram mot Annandagen.

Påskafton



Idag åkte Cajsa till Anki för att dom skulle åka till våra gravar med påskblommor. Mycket snö gjorde att
valet måste bli liten kruka med påskliljor. Väl på kyrkogården visade sig att inga stigar fanns, men med förenade krafter, forscerades den halvmeterhöga snön och  blommor och kom på plats.

Anki provade första gången 2 stavar som stöd o fann detta ganska bra. Hon är ju också väldigt positivt till det mesta. Man undrar var hon får kraften. 

Anki hade läst min blogg o funnit att jag fått negativa kommentarer ang mina steg på gåbandet o att jag trodde det berodde på mina ålderstigna gymskor o hämtade dem för att visa. I förbifarten passerade jag Oscar som genast kommenterade att det liknade försvarets gamla. Det är ju så, försvaret lade ner för länge sen...

Nya skor har anskaffats.






Så följer den traditionella äggletningen utomhus.
Elvira är rutinerad äggletare och fann sina ägg först.



Alex hittar sina så småningom och är klar att fotas i rätt pose.




Själv tyckte jag att det var på tiden att JAG skulle kunna få ett påsk ägg.
Och, döm om min förvåning när det fanns ett ägg bakom en idiotisk snökara!!
Lyckan var fullkomlig!!






Alla prisbelönta samlade.





Sedan följde sedvanlig äggmålning för personal utanför supéförberedelserna.




Kolla in resultaten!!!!


  

Elviz camouflageägg              Alex discoägg








SKÅL OCH GLAD PÅSK!!

Lååååååååååååååångfredag

Igår kom Cajsa med familj från Sthlm. D v s Mikael kom i bilen med flickorna som hade skoldag som vanligt. Cajsa hade tagit tåget till Uppsala för att vara med Anki som hade återbesök för sina öron. Något som naturligtvis är jobbigt och säkert känns osäkert eftersom det kommer att ta lång tid innan verkliga resultat vsar sig. Bernikes Johan fanns i Uppsala och tog dem med i sin bil hem till mig i Gävle. Anki var ändå otroligt pigg och läste på våra bloggar intensivt. Dessutom dök Gilla o Claes upp på Skype, så hon fick se o tala med dem. Det var verkligen lyckat.


På långfredagen, som lockade med solsken, var familjerna ute och grillade korv o pinnbröd i ravinen vid Kungsbäck. Här är Peter med svärsonen Oscar . Mikael vänder ryggen till och övriga flaxar väl omkring.








Stilla flyter bäcken mellan de envisa snövallarna. Men ingen tvivlar väl på visionen om en kommande  och efterlängtad vår.









Själv valde jag alternativet sitta hemma i soffan och starta en ny hängmössa åt Elvira, svart med guldtråd. Någon skulle väl också se till att det kunde bli någon middagsmat.
Stillheten får mig nästan att börja slumra till.




RSS 2.0