Torsd 25/3

Idag hade jag särskilt möte med min vän o sjukgymnast Julio Salguero. Fick 2 nya övningar. För att öva mitt ben att just gå nedför trappor går jag upp o ner på en pall. Jag skall egentligen bara nudda ribbstolen ovanför, men jag grabbar tag. Jag är feg o litet vinglig. Dessutom övar jag på mina 5 trappsteg hemma. Det är märkligt att jag trodde det var omöjligt men jag tror nu att det funkar.

Jag började också att vandra stora steg på en mekanisk matta. Är inte bra på det efter en gång. En antenn i byxlinningen, stora steg, rak i ryggen, 10 min, 2,5 i fart.  Oj, oj - mycket att tänka på. Det går rätt bra om jag tittar ner på underlaget och då känns det riktigt. Men jag skall ju lyfta blicken för att gå rak o då försvinner ju vägen o jag känner mig som en stillastående idiot. Vet inte vilket jag skall välja. Unga flckor marscherar som hon Lagerfeldt på TV o jag blir avundsjuk.

Mina gymnastikskor sätter käppar i hjulet. Jag köpte dem för 50:- när I 14 hade utförsäljning o jag tycker dom duger, men jag tror nu att sulorna är grova o lämpade att springa i skog o mark. Nu gnisslar det o min lärare upprepar att jag måste lyfta på fötterna. Nu har jag bestämt mig för att skaffa lämpliga.

Men den snälla Julio avslutar alltiid med:"Bra jobbat!"

Rodd

Bröllopet närmar sig. Några unga män ligger i hårdträning för att ro brudparet mycket taktfast. Man kan ofta läsa i GD om dem o då speciellt vad gäller gossar som har rötterna i Gävle.

Där är HAN med, "våran" Erik. Jag kommer att sitta klistrad. Erik har bestämt sig för att gå vidare som fast anställd yrkesofficer, precis som Claes gjorde. Det blir inom Marinen där han gjort sin rekryttjänst.

Måtte vintervädret ge sig! Inte kul att ro bland isflak.

Fredag 19/3






Enkel men dubbelt pinsam övning. 2 minuter morgon o kväll.
Men effektiv enligt Julio. Cajsa tidtagare.




Styv i korken. Som om jag skulle kunna vända mig om och lätt trippa till Kungsholmstorg. Men fötterna är låsta tills jag känner mig trygg när jag har Cajsa vid min sida.









Himmel, vilken lycka! Supé omgiven av Olle, Hans, Evert och Henning.
Några av alla goda vänner som möts vid årsmötet hos Kamratföreningen I 14 S.
Och så Cajsa förstås som fixar fotot.

Vår?

Nej det är långt till vår ännu. Men onsdag 10/3 genomförde jag min första ensampromenad sedan april 2009. Snön var borta på plattorna utanför vår ingång. Jag tog min soppåse och gick för egen maskin fram o tillbaka till soptunnan. Kan någon förstå att det skulle vara så märkvärdigt? Jag firade genom att stå nedanför Maritas balkong en lång stund och låta vinden blåsa mig i ansiktet.

11/3 hade jag tid hos Julio efter 4 veckors genomfört träningsprogram. Jag hade också med mig rapport från återbesöket på S:t Göran, där man konstaterat att mitt övningsprogram här var bra och gett mig det resultat man kunde önska. Ett tillägg var att jag inte kan gå nerför trappor som vanligt vilket behövde särskilt arbete. Julio sa att man inte har tillgång till trappor i lokalen utan endast en pall att kliva upp o ned på, men frågade om det fanns trappor i min bostad. Det gör det ju.

Han föreläste för mig att eftersom jag kunnat gå både upp o ner tidigare så ligger budskapet kvar i min hjärna, men att eftersom alla nervtrådar ännu inte fattat det hela, skall jag träna i trappan utanför min dörr. Jag kommer alltså att befinna mig i trappuppgången då och då. Gå upp de 6 stegen o sen ner igen. Jag skall meddela hjärnan att möjligheten skall komma tillbaka, först kanske tll 50 % o sedan till 100. 

Jag oroar mig litet för vad mina grannar funderar över när jag ideligen kliver upp o ner medan jag viskar om dessa 5 %. Kanske:"Nu är hon bättre på att gå, men har hon inte blivit litet underlig? "

Det gör detsamma. Jag gör det för att Julio tror att jag skall kunna när det blir sommar.

Besiktning

Så har jag nu varit på St:Göran för besiktning av operationen.
Tog SGS bussen till Stockholm på söndagen den 28/2. Första gången på över ett år som jag
kan åka med buss!
Emelie, Oscar och katten Sune var hemlösa p g a homestaging av sin lägenhet. Då kunde jag
och Oscar frossa i att jämföra våra operationsärr och se vem som var bäst (sämst?).



JÄMFÖRELSEN KVARSTÅR.

Dagen efter, 2/3 tisdag, hade jag tid för återbesök på S:t Göran hos sjukgymnast. Hon konstaterade att mitt tillfrisknande gått och går fortfarande framåt. Ett kvarstående besvär är dock att jag har svårt  gå nerför trappor. Måste ta ett steg i taget med båda fötterna. Skriftligt förslag lämnas till min egen sjukgymnast.

Först på torsdagen reste jag tillsammans med familjen G-B till Gävle och den efterlängtade snövärlden. Det blev flera åkmöjliga snöberg och grottor för ljusdekorationer. Cajsa o Elvira prövade senare både skidor o pulkor. Litet häftigare än 4.våningen på Kungsholmen. Vilken vinter!

Färden mot huvudstaden anträddes på lördagen


RSS 2.0