Skolstart o födelsedagar

I tisdags tog jag SGS bussen och drog till Stockholm igen. I packningen fanns Gulaschsoppa, köttfärssås, saft från röda vinbär (till gelé) och maniol. Man måste ju se till att barnen inte svälter när inte mamman är med.
Det var skolstart för Elvira så vi försökte hjälpas åt med bokinslagningen. Transparent plast var inte helt lätt att få snyggt och slätt runt böckerna men skam den som ger sig! Alexandra hade redan börjat veckan tidigare så hon klarade sig undan plasten.


Jag var ute och shoppade en hel del och promenaderna blev timlånga. Bra övning men tröttande.
På torsdagen var det dags för Alexandra att fylla 16 år.

Terrordådet på babyproffssen. Det handlar om att minnet är kort. Cajsa o jag hade ärenden på flera ställen: Åhléns, In o Finn och Babyproffsen. När vi var åter i hemmet saknades en påse med rätt stort innehåll. Cajsa satte igån tfn-frågandet och naturligtvis fick hon napp vid det sista av målen. Hon tog cykeln o blec väl bemött, men personalen hade haft en hel del huvudbry. Man hade upptäckt en påse avställd mitt i affären och fick först "onda aningar", Skulle man kontakta polis? Var det en bomb? Men med förenade synpunkter vågade man sig fram. Vi hade ju båda irrat runt efter babysaker o påsen blev kvar. Slutet blev ändå en glad o annorlunda upplevelse.




Hemmagjord tårta och släkt o vänner kom för att uppvakta. Dagen innan hade jag bakat Rimbobullar.
Här är jag med några favoritkillar jag känner. John, Erik o David!

Charlie, David o Oscar! Förstår inte att dom gillar att omge mig så.


På lördagen kom Kerstin och Anders från Timrå. Då blev det fest igen eftersom Kerstin fyllde 80 år. Födelsedagsfest med alla tre Mammas pojkar på plats, Peter med sonen Willy, Mikael o Anders. En fin dag o kväll
där födelsedagsbarnet titulerades Drottning Kerstin med den äran.

På söndagen reste de alla hem, precis som jag skulle. Cajsa skjutsade mig först till Carolinas nya fina lägenhet, som vi kunde konstatera var upprustad och fräsch, samt  mkt inventiös trots den lilla kvadratytan. En hel del mysig möblering och en gullig liten balkong.

Vi fick träffa bror Fredrik med charmtrollen Andrea och Alexander. Jag erbjöds att åka med Alf, Margareta och Gilla till Gävle.  En underbar förmån o tillfälle att få umgås på nära håll, vilket inte blir så ofta.  


OK då !

Jag vet! Jag har varit  dålig på att berätta. Men, jag påstår att jag är både aktiv och produktiv. Så pass att det blir alltför mycket att blogga om, så ibland hinner jag inte att blogga. Lät det där godtagbart trovärdigt?

Hur som helst, här kommer det:

TORSD 28/7.  E Thimper fyllde 70 år med öppet hus 1400-1800. Ingrid från Järvsö, Cajsa o jag är trogna uppvaktare. Färdtjänst, så att Ingrid inte behövde köra bil. Upptäckte att det kostade 45:- till Valbo k:a ung.
Till Hagaström, som ligger ganska nära är det 35:-. Ingen kostnad men jag trodde bara att jag inte kunde räkna. Lärde mig i alla fall att se upp med zonerna. Hos Erik drällde det av gratulanter från I 14 o F 16 samt ALLA grannar. Kan hälsa från Ulf o Eva Laurén o Lars o Inga Högberg bl a. Ingrid o jag lämnade kl 1600 och fick en fin träff själva till nästa dag när hon återvände till Järvsö. Det är inte ofta hon stannar ett dygn.

LÖRD 31/7. Middag i Stigslund hos farmor o farfar till Metas son Daniel. Hela Eriks familj. Det blir 11 personer om man räknar med frånskilda, ingifta o jag. Erik ville veta hur många vi är. På det svarar jag ca ett 30-tal. Med ingifta, 9 barnbarn med ingifta, 7 barnbarnbarnsbarn, varav också 2 med partners. Men några skall ju hjälpa till att uppfylla jorden. En trevlig kväll med mat o dryck i trivsamt hem i villa i mysig omgivning. Kubb också.

ONSD 10/8. Vi är ofta bjudna till Meta o Dan och jag ville bjuda tillbaka till mitt hem, som de inte sett. Eftersom vi fått veta om deras förlovning, blev det förlovningssupé från kl 1600-2400. Härliga ungdomar som tycks ha utbyte av oss överlevare o det är ömsesidigt.

TISD 16/8. Keijo ringde o berättade att han (72 snart) blivit farfar till en liten flicka på 4 kg. Hon får världens gulligaste "lilla" farfar. Hoppas hon får heta Anna.

ONSD 17/8. Enmycket märklig dag och helspäckad. Från början fanns sen länge inbokat gardenparty kl 1200 hos vår egen sjuksköterska, Lena Rosén. Strömmingslåda och äppelkaka med vaniljsås. Vi var 15 personer. Gott o trevligt i fint väder.

Eftersom Nicklas skulle börja höstterminen på Borgis på torsdagen, var ingen tid att förlora. Jag bjöd in till middag kl 1500 Anki, Kristofer, Nicklas o flickvännen Caroline. Mat fanns i frysen bl a, så det skulle gå bra.

Kvällen innan ringde Carolina, som var i Gävle med sin arbetskamrat Johanna. Hon kvittrade o meddelade att jag skulle få besök på fm eftersom resan till Sthlm gick på em. Jag meddelade att jag akulle vara i grannhuset kl 1200 Jag vet ju att Carro klarar sig själv egentligen, men fixade för säkerhets skull plättar. Vi träffades tidigt o hade tid fika o prata en hel del. Flickorna tog med plättarna o jag vinkade vid bilen en halvtimme innan mitt nästa party.

Men hör o häpna! - Allt flöt som på räls o jag kostaterade på kvällen att ingenting hängde upp sig o jag njuta av emassa människor jag tycker om. Tack, tack ! 

FRED 19/8. Ikväll har Erik o jag bjudit in till surströmming. Vi blir 9 st o handlade allt igår. Skall träffas kl 1400 för förberedelser såväl inom- som utomhus. Jag gjorde mandeltårta igår. Skönt att jag inte sparade till idag som jag tänkte. Hoppas vi hinner in, innan det är dags för mördarsniglarna.

RSS 2.0