Ödesdigra vårkänslor

Fin promenad för mig med Cajsa vid min sida.Jag promenerade lätt o gärna länge. Vi vek in på andra sidan om den lilla Pizzerian och där, i lilla nyckelpigeskogen fanns några Vitsippor, som Cajsa måste plocka. Hurra! Vårblommor! Jag hörde ett Aj ! En avbruten kvist fanns just där hon böjde sig ner och prickade ögat. Vi tog snabbast vägen hem medan ögat blödde rejält. 129000 - taxi till Akuten. Som om vi inte varit där nog i familjen.

Som tur var fanns läkarpersonal i Gävle. En annan dag får man ta sjuktp till Hudiksvall. Vi klarade oss med översyn och typ tvätt av ögat. En timme ungefär och taxi hem.Vi slog Peters, samma dag ca 15 min, undersökning av Aortan, med Tre kvart. Inte dåligt. Första gången för min dotter, som uppropades i väntsalen med namnet ULLA-CAJSA. Gulligt ! Tycker jag, Hm?





Idag förberedde jag åter den populära gulaschsoppan. Passar lyckligtvis hela familjen Gotthold-Bergman. Mig passar inte hack av lök så bra, så mina solglas från datzumal är rätt bra.

Nöden är uppfinningarnas moder.


Min profil

Som tonåring samlade jag skalbaggar. I tomma chokladkartonger satt olika typer fastsatta md knappnålar . Mamma var inte särskilt förtjust. Det blev bättre när jag övergick till att samla på filmstjärnefoton. Tyrone Power, Robert Tayloor. James Stewart o s v. Teater, musik o film var huvudintressen.

1943 flyttade jag till Gävle, där jag fått jobb. Jag lyckades genast få kontakt med teateramatörerna i staden och sen flöt det bara på. En sommarteater mitt i staden i Kungsgatsbacken på ett område som tog mark från Kungsgatan till Södra Kansligatan. GGIK ansvarade för arrangemangen , där vi spelade lustspel onsdag-, lötdag-och söndagskvällar hela somrarna. Inkomsten var till för olika idrottsutövningar.

Teatern omfattade först en generös foiajé, där publiken kunde samlas, för att senare ta plats i en stor lokal med kafébord där man kunde ta en kopp kaffe t ex under pausen. En cafeteria fanns längs ena sidan av salongen. Teaterlokalen var liknande Nils Poppes, men hade också en pressening att dra fram som ett tak  vid regnväder, "typ". Vi höll till på en inbygd scen, med bra loger. En gång utefter  vänster sida av salongen slutade med ett rejält gammat dass med vidhängande telefonkatalog. Sommarteatern lades ner 1952.





Vid ett tillfälle under åren, fick jag, i present av mina teatervänner, denna profil, med allas namn på baksidan. Kanske liknade den mig något. Av någon anlrdning har den hamnat, på väggen, så här. Det ser ut som om jag är full av beundran vid åsynen av mina barn.

Och det ÄR jag ! Det betyder Lycka och Trygghet för en gammal kycklingmamma.

Aktiv torsdag

Idag hanns det med en hel del.
Började morgonen med att posta brev på Krysset. Därefter "Strumpan". Vidare till ca Maxi, Blomsterlandet och apoteket.
Fixade lunch och ringde in årets deklaration.



Vilade lite medan Anki och Cajsa fixade Ankis kontroll till implantaten och tog en runda på kyrkogården.
Efter att ha fikat lite tillsammans åkte jag till min frisering för klippning i "Salongen i Gången". Gerd, min frisörska, tillät en bild av oss. Vi har en särskild knytning, bl a av att vi båda har rötter i Sollefteå.
Färgen lägger Cajsa under kvällen.




Tog därefter en sväng på Ica Söder och bunkrade inför helgen då jag åter flyttar in
med mina garner hos Erik.

Första vardagen efter påsk

Det regnade ute. Det var synd om oss, så jag lät oss slå runt på raggmunk.
Sen tog vi en tur till Åbyggeby, där vi fikade med Anne-Christine och löste världsgåtor. Två mycket unga män höll oss sällskap.



Cajsa tog hand om min tvätt och envisades med att mangla. Jag skötte det mekaniska, vilket jag är uppväxt med. En helt underbar uppfinning med fantastiska resultat.


Påskhelg


Inleder skärtorsdagen (skär=rena och syftar på Jesu fottvätt) med att fixa gulachsoppa.Ladda frysen bl a med den populära soppan.



Cajsa föreslår att Waran-märket kan placeras på annat sätt än om halsen. Och - Ja man kan tycka olika .



Snikar åt mig en kram av mitt äldsta barnbarnsbarn. Eller kanske två kramar, när han i alla fall är här.

Snart 19 år !



Kan också meddela att Bofinken äntligen har kommit!

GLAD PÅSK på er alla!

Conclusion

Cajsa = Outstanding. Löser problem för alla. Och lyckas, enligt mina ögon. Kände mig inte säker på att göra en 2 timmar lång bussresa hem. Hon förstod mig o ngn stund senare hade hon ordnat så att vi kunde besöka hennes vårdcentral med öppen tid. Snabbt satt vi där hos Harald Borgström. Ung o skicklig konstaterade han snabbt, att jag hade vätska i lungorna och förmodligen hjärtflimmer. Han föreslog remiss direkt till S:t Göran, vilket vi fixade med taxi.  Två dagar o en natt. Alla tänkbara prover, inkl ultraljud. Man beställde ambulans från Gävle , som forslade mig till avd 105 Gävle sjh. Jag fattade varför jag måste lämna detta "lyxsjukhus" i huvudstaden.

Hittills hade jag, när jag blivit tillfrågad, glatt kunnat berätta att jag var helt medicinfri, trots min rätt aktningsvärda ålder. Efter i stort sett samtliga undersökningar som i Sthlm, får jag dagligen fyra mediciner, inklusive Varan. Blodtryck, vattendrivande, mot hjärtsvikt samt waran. Det sistnämnda innebär kontroll av tilldelningen, först mycket ofta och så småningom, hoppas jag, mer konstant. Livet ut !

Bara att hacka i sig. Tacksam ändå att man idag kommit längre i hanteringen. Jag tror att Britta, min syster, hade samma klaffel, som detta på 70-talet. Så vitt jag vet använde man inte waran då.

Det känns som att jag vill ansluta mig till det enkla men rätt kloka bevingade ord, som Elvira presenterar i sin blogg, nämligen:

"Dont wait for the perfect moment
 Take the moment, and make it perfect."


RSS 2.0