Påskafton

Så var det slut på fastan. Idag får man alltså börja frossa i godsaker igen. Gick ut hårt på morgonen med att
baka mandeltårta och skala potatis samtidigt som jag löste både melodikyss och vanliga krysset.



Skönt att vila benen och ta en öl (lätt sådan naturligtvis)!



Och här kommer första gästen flygande. På nyinköpt trehjuling. Inte  bara enkelt att manövrera tre jul på en cykel som inte riktigt beter sig som man är van att cykel skall göra. Men Anki trotsar evetuella problem och provar nya lägen - 




medan män i olika åldrar tar det säkra för det osäkra och möter tillsammans eventuella transportproblem tätt tillsammans och på fyra hjul. Tuffingar!



För övrigt sitter vi andra stadigt förankrade vid kaffebordet  och njöt av det efterlängtade solskenet. Grannarna har fullt sjå att uppskatta hur många vi är till o ifrån egentligen. Svårt eftersom mängden är högst variabel.




Årstiden tillåter även ett verkligt styrkeprov oyttech mod. Slideövning i iskallt vatten. Endast Elvira gav sig på med dödsförakt och bytte faktiskt till torra kläder i rödaste rappet.



Elvis  med morbror Peter i elegant spänstuppvisning.


Så kommer traditionellt kubbspel. Gamla o unga skådespelartalanger, med rekvisita från vinddammet,kastar sig in i spelet  med eller utan fusk. Och som vanligt - man tvistade om huruvida rätt lag vann.




Långfredag

 I förrgår var det "dymmelonsdag". Då satte man träkläppar (dymmlar) i kyrkklockorna för att det inte skulle klinga så starkt i stilla veckan.
Igår var det skärtorsdag. Skär betyder "rena". Då tvättade Jesus fötterna på lärjungarna. Denna dag blev även Jesus förråd av Judas och det onda frigjordes. Därför är det denna dag även häxorna blir påskkärringar och drar till blåkulla.
Idag är det långfredag. Då togs påskriset fram för att vi skulle bli påminnda om Jesu lidande. Sedemer blev det ett lekfullt inslag i familjen. Den som vaknade först fick piska de andra och på 30-talet började man även pynta riset.

            

Idag träffades vi vid grillplatsen på I 14. Naturen har vaknat med vitsippor och fjärilar.
Visste ni att det är hanarna som vaknar först så detta är nog en hane.


"Här står vi nu uppradda o alla är vi gladda" allt enligt pappa Putte.
Eller, -   som vanligt, samlat de familjemedlemmar som hade möjlighet delta i en grillstund i regementsnärheten för en solig o  mysig samvaro som passar just oss.



Bland mina barn fanns inte Claes men väl representerad genom sin  Carolina. Hon föreslog grillade marsmallows, som  bl a Anki o Elvira provade.



Tre av mina juveler plockar snällt o gemensamt vårens första vitsippor.

Solen lyste och det var runt 18-20 grader varmt. betydligt varmare än förra året. Anki  briljerar med sin envisa cykelprestation på tre hjul nför allas beundran o glädje.

Vi också önskar alla våravänner en TREVLIG PÅSKHELG!


Vårdagsonsdag

Mulet väder o en del måsten. Jag har en förmåga att förhandsbestämma två ting jag skall genomföra nästa dag. Jag har god tid att fundera innan jag somnar. Sömnen väntar gärna på sig.

Denna dagen stod köttbullar på menyn. Bra grej för den är genomförbar. MEN - så hade jag en brevförsändelse som borde gå iväg senast denna dag. Det¨är en bit till brevlådan , vilken jag ej forcerat själv på länge. Vem skall jag fråga? Kan jag själv?

Sagt o gjort - Gick först till soptunnan. Det gick OK.  Så varför inte pröva?

På med varmare utrustning, handskar, nycklar ock med stavar vandrade jag försiktigt iväg. Stavarna är bra. Som en trygghet. Jag tog bakvägarna förbi Sune och längs den lilla affären. Biltrafiken som till stor del är förbjuden, är dock rätt intensiv.

Med huvudet högt och mycket stolt, levererade jag den viktiga försändelse, som jag hoppades skulle vara framme nästa dag!


RSS 2.0