Han kom som en vind . . . (minnen från sommaren 2012).

Nääe! - som en virvelvind ! DAN.
 
Vi satt där samlade på Eriks altan, en eftermiddag i slutet på veckan, som vi brukar, med våra kaffemuggar. Plötsligt reser sig Dan framför Erik och med mycket myndig röst meddelar han, att på 3 dagar, kan han förvandla den mycket gamla altanen till en drömtillvaro. Han kommer att skaffa nytt virke, höja respektive sänka eller bredda nuvarande konstruktion. Han kommer nästa vecka för att gå vidare.
 
Måndagen därpå väntade vi oss ett besök av Dan och Meta. Här skulle vi väl planera när och hur arbetet skulle genomföras. Men så enkelt var det inte. I bagaget fanns all tänkbar materiell utrustning, planläggning och personal i olika åldrar och kapacitet.
 Allt som var  i vägen togs bort och hela den ca 40-åriga trallklädda altanen bars iväg i många mindre stycken. Alla höll igång. Dan = Chefen-Chefen. Kurt   lugn och systematisk. Meta fladdrande som en Kollibri upp o ner för stegen, där hon såg till att tak och väggar vitmålades.
 
 
 Lill-Daniel nitiskt på knä bland bräder och skruvar. Här på bild, medan Stor-Daniel bestämd höll sig bakom kameran, vilket  resulterar i att storyn får ett liv.
 
 
 Dessa dagar var säkert de varmaste på hela sommaren. Svetten pärlade för att inte säga sköljde över platsen. Stora tillbringaren fylldes o tömdes hela tiden och i trädgårdsgången samlades tömda burkar på kallt , men uppskattat innehåll.
 
 
Erik och jag försökte väl med bidrag av förtäring i olika former. Kanske Glada tillrop, ett handtag eller bara att hålla oss undan.
 
 
 
Hur som helst - Altanen bytte skepnad! Från en gammal, gammal, något möglig men ändå charmig mysfaktor till en fräsch, slät på rätt nivå lagd platta för kommande somrar. Kanske med dans till o med? Kurt verkar nöjd med resultatet.
 
25 Kvadrat och 1000 skruvar ! ! !
 
 
 
 
 
 

Nyår och födelsedag

När familjen Gotthold Bergman skulle tillbaka till Stockholm följde jag med som jag brukar. Litet enkelt för mig att smita undan från en helg till, samt min födelsedag. Jag är en fegis och har tagit chansen flera gånger.
Andreas tittade in för att hämta upp sitt kvarglömda SL-kort som jag tagit med från Gävle. Han hade också tagit hem nya glasögonbågar som vi försökte vara smakråd för. I gengäld hjälpte han mig med korsordet.
 
 
Och hos den generösa familjen på Jaktvarvsplan, samlas många som vill fira nyårsaftonen. Alla är dessuitom , sedan länge, mkt goda vänner även till mig.
 
Den stora, centrala lägenheten är idealisk för många vänner i alla åldrar. Allt blr planlagt och genomfört för fest. Meny, dukning och  arbetsinsatser finns. Bordets blomsterderation är lysande.
 
Medan vi blir överväldigade av fyrverkeriernas mångfald runt huvudstaden, följda av stora, ljudliga explosioner, meddelar Cajsa mig att nu kommer "Nyårsklockorna" framförda av Jan Malmsjö. Själv har jag under 20 års tid under min amatörteaterverksamhet, framfört Tennyson på de flrsta tänkbara platser i Gävle. Jag frapperas över den frihet Malmsjö har att utföra innebörden i mer eller mindre röriga och blandade former.
 
 
Hur som helst - vi vill samtliga, unga o gamla önska varandra allt Gott för 2013. Vi kan inte nog tacka för en fantastiskt genomförd nyårsafton. Ingen vill egentligen sluta 0300, fast vi startade 1800.
 
När fyrverkerierna lagt sig trodde vi allt var lugnt för att börja 2013 men ack så fel vi hade.
Under kvällen hade några gose-sugna gäster gullat med hamstern. Däremot hade det lilla djuret hittat en utgång i den lucka de glömt stänga. Två dagar senare hittades han dock något medtagen under diskbänken.
 
 
Denna glada nyhet inträffade då på min födelsedag. Under dagen anlände flera härliga gäste med presenter och glada tillrop, så också lilla Charlie som generöst delade ut kramar och kunde tänka sig  följa med en alldeles ny tant och vinkade glatt "hej då" till sina föräldrar. Här lyckas jag dock locka honom kvar.
 
 
 
 

Julhelgen

 
Plötsligt stod julen inför dörren igen!
I fysen låg redan 100 köttbullar och revbensspjäll. Pepparkaksdeg hade jag levererat i olika riktningar men missat göra någon till mig själv. Däremot lyckades grilliering av skinkan. Cajsa har verkligen ärvt konditor-pappans talanger.
 
Den måste naturligtvis noga kontrolleras innan den hamnar på julbordet.
Den passerade utan anmärkning.
 
Passade på att önska God Jul till Erik innan vi åkte vidare till Peter och Marianne.
Själv hade jag nog varit tillräckligt snäll i år för jag fick ett silvrigt vackert paket.
 
 
 
Just när vi var klara med alla uppdrag och skall åka för att träffa alla hos Peter och Marianne, brakar Elviras "skovärmare" och ett tunnt fett pulver sprider sig över hela hallgolvet. Hej svejs så far dammsugaren runt och vi kan strax kasta oss i bilen med sillsallad, lax och allehanda varar.
 
 
Eftermiddagen inleds med Kalle Ankas Jul. Bänkade i soffan noterar vi censuren av dockorna i tomteverkstaden. Detta är något Disney fattat eget beslut om. Vi fattade nog inte riktigt varför.
Därefter blev det julbort och mätta och glada var vi när tomten knackade på dörren. Charlie var inte helt övertygad om att släppa in honom. Men efter att alla vuxna kramat och hälsat tomten välkommen kunde Charlie tänka sig hjälpa till med julklappsutdelningen. Till slut var de kontanta och tomtens knä blev en trygg plats.
 

RSS 2.0