Han kom som en vind . . . (minnen från sommaren 2012).

Nääe! - som en virvelvind ! DAN.
 
Vi satt där samlade på Eriks altan, en eftermiddag i slutet på veckan, som vi brukar, med våra kaffemuggar. Plötsligt reser sig Dan framför Erik och med mycket myndig röst meddelar han, att på 3 dagar, kan han förvandla den mycket gamla altanen till en drömtillvaro. Han kommer att skaffa nytt virke, höja respektive sänka eller bredda nuvarande konstruktion. Han kommer nästa vecka för att gå vidare.
 
Måndagen därpå väntade vi oss ett besök av Dan och Meta. Här skulle vi väl planera när och hur arbetet skulle genomföras. Men så enkelt var det inte. I bagaget fanns all tänkbar materiell utrustning, planläggning och personal i olika åldrar och kapacitet.
 Allt som var  i vägen togs bort och hela den ca 40-åriga trallklädda altanen bars iväg i många mindre stycken. Alla höll igång. Dan = Chefen-Chefen. Kurt   lugn och systematisk. Meta fladdrande som en Kollibri upp o ner för stegen, där hon såg till att tak och väggar vitmålades.
 
 
 Lill-Daniel nitiskt på knä bland bräder och skruvar. Här på bild, medan Stor-Daniel bestämd höll sig bakom kameran, vilket  resulterar i att storyn får ett liv.
 
 
 Dessa dagar var säkert de varmaste på hela sommaren. Svetten pärlade för att inte säga sköljde över platsen. Stora tillbringaren fylldes o tömdes hela tiden och i trädgårdsgången samlades tömda burkar på kallt , men uppskattat innehåll.
 
 
Erik och jag försökte väl med bidrag av förtäring i olika former. Kanske Glada tillrop, ett handtag eller bara att hålla oss undan.
 
 
 
Hur som helst - Altanen bytte skepnad! Från en gammal, gammal, något möglig men ändå charmig mysfaktor till en fräsch, slät på rätt nivå lagd platta för kommande somrar. Kanske med dans till o med? Kurt verkar nöjd med resultatet.
 
25 Kvadrat och 1000 skruvar ! ! !
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0