Utflykt

Så tog Erik och jag hjälp av Riksfärdtjänsten ännu en gång.
Nu gick färden till Skeppsdal utanför Åkersberga. En charmig chaufför, med ett uns av brytning, men med mkt god svenska gjorde resan angenäm. Dock hade man lagt in ytterligare en kvinnlig resande som skulle hämtas i Furuvik. Det betydde "gamla vägen". Extra letande o i slutstationen Skutskär behövde hon hjälp att hitta apoteket. Vet ej om detta betydde så mkt, men vår resa tog ändå 3 1/2 tim. GPS är otroligt. Jag sms:ade Cajsa att vi var framme o hon uppenbarade sig , överraskad, klädd endast i badlakan. Chauffören verkade endast förtjust.






Den s k Sommarstugan visade sig mer likna en "Lyxboning". Stort hus i 2 våningar med var sina luxuösa (stavning ?) badrum, flera sovrum och stort allrum. Altanen var rejält tilltagen. Kunde nog fungera som dansbana för en tilltagen publik.

Här står jag fascinerad av utsikten genom tallstammarna. Förutom bondens får och kor kunde vi notera finska och andra stora fartyg av olika imponerande utförande. Allt medan Erik njuter av god Te-frukost och sol i ryggen.



I den fina duschen skulle jag så tvätta enbart håret, vilket inte var särskilt enkelt. Men Cajsa har ju en mkt generös fantasi. På golvet halkmatta och på mina fötter stora blytunga stövlar. Och medgörlig som jag är, genomförde jag konststycket. Men hur jag kunde förflytta mig, vet jag in




Flickornas älsklingshäst, var inte inomhus, men här var hans bås.



Så en tur till trädgårdsmästaren. Själv var hon inte hemma men man fick gärna plocka hallon i hennes innehållsrika trädgård. Jag fick en full literförpackning att ta hem. Pengarna fick man lägga i en skål i huset o sedan var det klart. Här litar man på folk.








RSS 2.0