Julstök

Ännu en gång använder jag riksfärdtjänsten för att komma till Stockholm. Cajsa behöver pepparkaksdeg.
Bilen skulle komma kl:1200.Döm om min förvåning när jag ringer kl: 1030 och upptäcker att bilen inte är beställd!
Jag får, med Cajsas hjälp,  till en beställning till 1115. En dam, redan placer<d i framsäte, skulle fraktas till S:t Eriks i Sthlm. Därefter hjälptes vi åt med resten till Cajsa. Ingenting är bara lätt ngnstans. Men trevliga förare från Veolia.
 
Hurra, Cajsa står där vid porten o väntar. Tar över konversationen o ursäktar mig, som tycker att det är alldeles för billigt med  195:- för resan. Men - Från port till port . . . . ?
 
Här är dom nu, några av barnbarnen, som är litet "barn i huset".  Vem är inte det? , Underbart att få mysa med fyra av dom.
 
 
Tur vi gick promenad till Kungsholmstorg på tisdagen eftersom dagen därpå var med en, för huvudstaden, rätt ovanlig snöstorm med 2-klassvarning. Nästa dag gav sig Cajsa ut o gjorde olika inköp. Även till mig.
 
I vanliga fall ser man Kungsholmens gymnasium tydligt eftersom det ligger så nära men den här dagen såg man knappt handen framför sig. Allt var borta i en snötjocka. Bussar o tåg funkade inte. Mikael o flickorna fick lämna jobbet och skolorna. Cajsa, som tagit sig ut, hamnade någonstans vid S:t Erikksplan där hon fick gå hem till slut.
 
Jag tog tillfället i akt, kokade lingonsylt, knådade ihop en pepparkaksdeg och sedan lagade raggmunk till middag, eftersom hela familjen älskar detta.
 
Kollade om transport tillbaka till Gävle var OK. Jo då.
 Resan hem gick en timma tidigare eftersom man hade en resenär där, som skulle hämtas vid Karolinska. Så väntade vi en halvtimme där på en äldre man som skulle till Furuvik. Allt väl tills vi närmade oss hans hem. Gamla vägar i snöfallet via Mehedeby, Marma, Skutskär o så småningom långt in i skogen i Furuvik. 3 1/2 tim o jag var hemma. Man får vara flexibel o beredd på överraskingar.

RSS 2.0