Grilldebut


Dagen hade vi planerat för grillning. Cajsa o jag började med shopping kl 1000. på Lidl.Tänk så mycket basvaror man kan få i en kasse för 20 kronor!! Därefter svängde vi förbi Ica Maxi och kompletterade. Lite tändvätska på OK blev sista stoppet (Peter o Marianne skrattade gott när de hör hur amatörerna från fjollträst gör upp eld.)

Bernike o pojkarna hade hämtat upp Anki på vägen och kom till oss för samlad transport. Eftersom Claes o Gunilla så generöst låter oss låna deras bil kan vi på så sätt genomföra dessa utflykter.
Solen sken så starkt emellanåt så våra foton nästan blev för bleka men man kan urskilja hur Anne-Christine och Gustav här täljer grillpinnar vid Gamla Vall.




Under tiden man väntar på korven kan man ju utnyttja de motionsredskap kommunen planterat ut med hälsans stig som går förbi grillplatsen. Elvira och Edor stärker ben och midja.

     

Finns det ett tak måste det ju utnyttjas1
Dessa övningar föranledde oss att nostalgiskt minnas hur Claes som liten hoppade från garagetaket på Lämmelvägen 3. Dessvärre hade han vikt in armarna och snön var meterdjup så följden blev att han försvann och satt fast. Peter fick springa till undsättning och få upp honom. Vi skrattade gott åt minnet då Bernike berättade att samma fadäs hände i Åbyggeby alldeles nyligen. Hennes lagvigde make (40+!) hoppade från motsvarande tak och försvann på samma sätt. Det tog en stund för hustru och barn att gräva fram den försvunne mannen!! 

Nåväl...här hoppar Elvira..................och.......Gustav, Edor och Elvira.
             

           

Alla kom upp ur snön utan hjälp. Korvarna blev uppätna men vi åkte hem och fikade upp fikakorgen. Solen gömde sig till slut bakom tallarna.
Och jag har ännu en gång  forcerat terrängen vi regementet och förstår inte alls varför byggnaderna nu kallas Hugin och Munin istället för A- och B kasernen!! Och jag tänker inte vilja förstå det heller!

Så det så!!!!

    





Kommentarer
Postat av: Sonen d.y

Bara fortydlig att mitt "hopp" fran garagtaket gjordes med stor "hjalp" fran bror d.a darav den hoga farten och att armarna fastnade.

2011-03-04 @ 15:23:53
Postat av: Gilla

Med envishet kommer man långt!

2011-03-05 @ 11:33:47
Postat av: Bernike

Man måste inte förstå allt mormor. Och det är rätt skönt att veta.



Tack för en bra dag. <3

2011-03-05 @ 19:12:04
URL: http://fulaankungen.blogspot.com
Postat av: David

Ni är riktiga duktiga på att grilla korv. Nästa år kanske jag bjuder med er till Billudden för korvgrillning :)



...och all förändring är inte av ondo.. :P

2011-03-07 @ 19:29:25
Postat av: Sonen, d.ä.

Till våren skall vi ha kursen: Att göra eld: Spinta ved, fnöske, näver, flinta, e.t.c, så att även ni kan spara på miljön.

2011-03-18 @ 18:56:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0